РЦСОО „Ванчо Питошески” учествуваше на меѓународен натпревар ГАТУС во Словенија

Во период од 29.09 до 02.10.2022 година РЦСОО „Ванчо Питошески” учествуваше на меѓународен натпревар ГАТУС во областа на угостителско-туристичка струка

Read more

Во историското село Црвена Вода, одбележана годишнината од издавањето на Манифестот до македонскиот народ, од 1943

Во историското село Црвена Вода, општина Дебрца, денеска, со пригодна свеченост и народен собир, одбележана е 79 годишнината од издавањето

Read more

Се зголемуваат цените на горивата

Според најновата Одлука на Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги на Република Северна Македонија, од вечерва по полноќ малопродажните

Read more

Запленети 177 парчиња охридска белвица, приведено лице од Албанија

Денеска (03.10.2022), по преземени мерки и активности, полициски службеници од Полициската станица за граничен премин и граничен надзор Св.Наум го

Read more

Бројни волонтери, активисти, поддржувачи, пријатели на Црвен крст Охрид имаа свој ден за забава, дружење, едукација

Бројни волонтери, активисти, поддржувачи, пријатели на Црвен крст Охрид, од сите возрасти, на градскиот плоштад во Охрид имаа свој ден

Read more