Во историското село Црвена Вода, одбележана годишнината од издавањето на Манифестот до македонскиот народ, од 1943

Во историското село Црвена Вода, општина Дебрца, денеска, со пригодна свеченост и народен собир, одбележана е 79 годишнината од издавањето

Read more

Се зголемуваат цените на горивата

Според најновата Одлука на Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги на Република Северна Македонија, од вечерва по полноќ малопродажните

Read more

Запленети 177 парчиња охридска белвица, приведено лице од Албанија

Денеска (03.10.2022), по преземени мерки и активности, полициски службеници од Полициската станица за граничен премин и граничен надзор Св.Наум го

Read more

Бројни волонтери, активисти, поддржувачи, пријатели на Црвен крст Охрид имаа свој ден за забава, дружење, едукација

Бројни волонтери, активисти, поддржувачи, пријатели на Црвен крст Охрид, од сите возрасти, на градскиот плоштад во Охрид имаа свој ден

Read more

Левица: „Нискоградба“ и „Колекторски систем“ да се занимаваат со проблемите за кои се платени од граѓаните

Партијата Левица – Локален огранок Охрид испрати соопштение до медиумите во кое стои: „Политичката партија Левица не води само Фејсбук

Read more

Јавен повик за доделување на еднократен паричен надоместок – образовен додаток за студенти кои потекнуваат од семејства со социјален ризик и студираат надвор од општина Охрид за академската 2022/2023

Врз основа на член 22 став 1 точка 7, член 50, став 1 точка 16 од Законот за локалната самоуправа

Read more

Премиера на новиот македонски филм „Снежана на крајот умира“ на режисерот Кристијан Ристески

Премиера на новиот македонски филм „Снежана на крајот умира“ на режисерот Кристијан Ристески на кино репертоарот во Центарот за култура

Read more