21/05/2024
Македонија

Бадник е неработен ден за граѓаните од православната вероисповед

Министерството за труд и социјална политика, соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ”, бр.21/98 и 18/07), 6 јануари 2022 година (четврток), Бадник, ден пред Божик, е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед во Република Северна Македонија. 

Истовремено, Министерството за труд и социјална политика им го честита Бадник на граѓаните од православната вероисповед.