Маричиќ: Охридскиот Рамковен договор гo издржа тестот на времето и покажа дека е успешен концепт

Заменик претседателот на Владата задолжен на европски прашања Бојан Маричиќ денеска учествуваше на панел-дискусијата на тема: „Важноста и улогата на

Read more

Ковачевски: Хибридната каридохируршка сала е голем исчекор за нашето здравство од што најголем бенефит имаат пациентите

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Димитар Ковачевски денеска ја посети Универзитетската Клиника за кардиохирургија каде започнаа да се

Read more

Свети Леонтиј Струмички, патријарх Ерусалимски

 Свети Леонтиј Струмички, патријарх Ерусалимски Свети Леонтиј е роден во Струмица, поранешен Тивериополис, од богати и благочестиви родители. На Крштението

Read more

И покрај напорите на УХМР и МЗШВ, мерката за авионско засејувањe на облаците, оваа година сепак нема да продолжи

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопантсво заедно со Управата за хидрометеоролошки работи ги известува земјоделците и пошироката јавност во Република

Read more