24/04/2024
Охрид

Донев: Време е за промени во Охрид! Доаѓаат подобри времиња! Охрид ни е сѐ што имаме!

„Време е за промени во Охрид! Доаѓаат подобри времиња! Охрид ни е сѐ што имаме!“ – истакна кандидатот за советник во Советот на општина Охрид од редовите на ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид, Сашо Донев.

„Гарантираме промени, проекти и победи!

Поддршка за книжевното, ликовното, музичкото и драмското творештво, поддршка за цела култура.

Поттикнување на здравствениот туризам како дел од туристичката понуда на Охрид.

Поддршка, поттикнување и унапредување на спортот.

Квалитетно и модерно образование – темел за иднината на Охрид.

Зачувување на македонскиот јазик и промоција на културно-историското наследство.

Квалитетни мерки за инвестиции и напреден технолошки развој.

За буџет креиран од страна на граѓаните согласно нивните конкретни потреби.

Борба за секое ново работно место и економски раст и развој на општеството.

Лицата со посебни потреби еднакви на пазарот на трудот.

Поттикнување на културата на припадниците на заедниците и негување на верските обичаи.

Активни и мотивирани млади кои учествуваат во донесување одлуки.

И вам ви е доста од неправди?

Време е за промени во Охрид!

Доаѓаат подобри времиња!

Охрид ни е сѐ што имаме!

Заокружи 7 за Промени, Проекти, Победи!

7 за Д-р Кирил Пецаков и ново советничко мнозинство од ВМРО-ДПМНЕ и коалиција „Обнова на Македонија“.“ – истакна Донев.