18/04/2024
Охрид

Хортикултурно уредување на тротоарот на „Јане Сандански“

Екипите на ЈП „Охридски Комуналец“ деновиве изведуваат работни активности за хортикултурно уредување на зелените површини на тротоарот на улица „Јане Сандански“, соласно проектот за реконструкција на улицата.

Се врши поставување на нов систем за наводнување на зеленилото и дрворедот, се насипува земја и ќе се врши засадување трева.

Откако ќе бидат завршени сите подготвителни работи ќе се пристапи кон засадување на новиот дрворед.