Илинденска прослава со Влатко Миладиноски на Илинче во Мешеишта

Големиот македонски празник Илинден, традиционално ќе се одбележи и во црквата „Св.Илија“ на планината Илинче во Мешеишта.

Традиционално, на присутните верници ќе им се служи ручек организиран од црквата, а прославата ќе биде збогатена со музика до попладневните часови. Присутните ќе ги забавува пејачот Влатко Миладиноски. Почеток на прославата е во 10:00 часот.

WebOhrid