15/07/2024
Охрид

Избрани најдобрите литературни и ликовни творби на објавениот конкурс на тема: „Природата нашата мајка раскажува топла есенска бајка“

Жири комисијата ги разгледа пристигнатите литературни и ликовни творби и изврши избор на најдобрите литературни и ликовни трудови.

Од пристигнатите литературни творби награди освоија :

  • Прва награда во висина од 7.000,00 денари Симона Димитриеска  , VII одделение од ОУ „ Кочо Рацин Охрид
  • Втора награда во висина од 5.000,00 денари, Марија Трајаноска IX оддение, од ОУ„ Св.Климент Охридски “ , Охрид
  • Трета награда во висина од 3.000,00 денари, Петар Илоски, VI одделение, од ОУ „Koчо Рацин “, Охрид

Од пристигнатите ликовни творби награди освоија :

  • Прва награда во висина од 7.000,00 денари Александра Шуканова , II одделение, од ОУ „Св.Климент Охридски “,  Охрид
  • Втора награда во висина од 5.000,00 денари Емануела Дукадиновска, VIII одделение, од ОУ„ Братство Единство“ , Охрид
  • Трета награда во висина од 3.000,00 денари Лана Џајкоска , III одделение , од ОУ„ Григор Прличев“ , населба Рача Охрид

Се молат наградените ученици во придружба на родител да достават трансакциски сметки во Одделението за заштита и влијание врз животната средина при Општина Охрид , на ул. Димитар Влахов  бр.57, Охрид, секој работен ден од 7.30 до 18.00 часот