22/04/2024
Македонија

Календарски започнува пролетта

Денес, на северната полутопка на Земјата, во 22 часот и 24 минути календарски почнува пролетта. Во исто време на јужната полутопка на Земјата календарски започнува есента.

Пролетта ќе трае до 21ви јуни кога календарски започнува летото.