Локални избори 2021 – официјални резултати Охрид (втор круг)

Во Охрид од вкупно 52.477 број на избирачи во избирачкиот список на 89 избирачки места, вкупно гласале 31.122 граѓани, односно излезноста беше 59,31%, од кои 30.179 се важечки, додека пак 941 се неважечки ливчиња.

Резултати за Градоначалник на општина Охрид (втор круг):

16.993 (54,60%) – Кирил Пецаков – ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата „Обнова на Македонија“

13.186 (42,37%) – Константин Георгиески – СДСМ и Коалицијата „Најдоброто за мојата општина“