Нови наслови на книги во охридската Библиотека

НУ Библиотека „Григор Прличев“ – Охрид го збогати книжниот фонд со нови наслови:

 • „Приказна на една мајка“ – Аманда Провс
 • „Морето не го заплиснува Неапол“ – Ана Марија Ортезе
 • „Пулсот и времето“ – Ана Јовковска
 • „Магелан“ – Стефан Цвајг
 • „Океан на крајот од патот“ – Нил Гејман
 • „Порајмос“ – Душан Савиќ
 • „Како да разберам човек“ – Бранислав Саркањац
 • „Митови“ – Гај Јулиј Хигин
 • „Духот на Михаела Косар“ – Горјан Петревски
 • „Моите мали вистини“ – Горјан Петревски
 • „Детето и интернетот“ – Енвер Беќири
 • „Училишен театар“ – Киро Донев
 • „Награди и самовили“ – Радјард Киплинг
 • „Дивата убавица“ – Горан Б. Стојаноски