Нови наслови во Библиотеката – ноември 2018

НУ Библиотека “Григор Прличев“ – Охрид го збогати книжниот фонд со нови наслови:

 • “Куклата на Кокошка” – Афонсо Круж
 • “Раскрсница” – Симона Костадиноска
 • “Забавна ракета” – Елена Кољадина
 • “Накитот на Мадона” – Ласло Блашковиќ
 • “Уште само еден ден” – Фабио Воло
 • “Баронот на дрво” – Итало Калвино
 • “Потестатизам” – Калистрат Санџакоски
 • “Писателот оддалеку” – Владан Матијевиќ
 • “Американски раскази” – Владо Манчевски
 • “Носталгија” – Златко Крамариќ
 • “Кралот на Златната река” – Џон Раскин
 • “Скокни, прескокни” – Васил Мукаетов