Нови наслови во Библиотеката – октомври 2019

НУ Библиотека “Григор Прличев“ – Охрид го збогати книжниот фонд со нови наслови:

 • “Детето од Тоскана” – Рис Боуен
 • “Крадецот на кафе” – Том Хиленбранд
 • “Часови по заборав” – Нермин Јилдирим
 • “Филеб” – Платон
 • “Малите приказни голем ум даваат” – Марко Китевски
 • “Стих по стих” – Даниел Ивановски
 • “Солзите на Роска” – Славка Арсова
 • “Ѕвончиња од зборчиња” – Билјана Мирковиќ
 • “Шарен детски свет” – Васка Јовановска
 • “Нерешено” – Александар Кујунџиски
 • “Растајнување на светлината” – Дијана Петкова
 • “Книжевна литургија” – Васил Тоциновски
 • “Мои страсти, мои страданија” – Катица Ќулавкова
 • “Во светот на децата” – Габриела Точко
 • “Деби му го разбуди бувчето” – Жаклина Мучева
 • “Песни за секое дете” – Јадранка Клисарова
 • “Сонливи приказни од тајната шума” – Алма Растодер
 • “До небото вишно” – Славица Петровиќ Тодорова