Нови наслови во Библиотеката – октомври 2019

НУ Библиотека “Григор Прличев“ – Охрид го збогати книжниот фонд со нови наслови:

 • “Ќерката на дрвосечачот” – Наде Стојилковиќ
 • “Флерт, уцени и високи потпетици” – Маја Божиновска
 • “Зошто станав калуѓерка” – Ленче Китанова
 • “Пагански времиња” – Драги Михајловски
 • “Млада месечина” – Јовица Ивановски
 • “Семејна среќа” – Лев Николаевич Толстој
 • “Години од слама” – Братислав Ташковски
 • “Олга” – Бернхард Шлинк
 • “За среќниот живот” – Лукиј Анај Сенека
 • “Поинаков е сонот за сонцето” – Џемиле Адили
 • “Да не бидам покусо” – Ѕвездан Георгиевски
 • “Сестрите Палавееви” – Алек Попов