30/05/2024
Охрид

Општинскиот комитет на ВМРО-ДПМНЕ Охрид освежен со 11 нови искусни лица

На предлог на Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид, Сашо Донев, а со одлука на Извршниот Комитет на ВМРО-ДПМНЕ, од партијата информираат дека Општинскиот комитет на партијата е освежен со 11 нови искусни лица кои се дел од општествениот живот со нивната професионалност и препознатливи со своите досегашни активности.

Составот е освежен со следните членови:

 • Наум Јамандиев – Факултет за физичка кулура-Професор по физичка култура
 • Марија Смилески – Филозовски факултет – дефектологија
 • Климент Наумов – Докторант на Факултетот за туризам и угостителство-Охрид, Туристички водич
 • Даниела Ристова – Дипломиран филолог, професор по руски
 • Грација Бакраческа – Доктор, стоматолог
 • Горан Стојаноски – Актер
 • Ана Димитрова – Дипломиран правник
 • Ристе Јанкоски – Факултет за физичка кулура, Професор по физичка култура
 • Горан Ѓоргиески – Економски факултет
 • Методија Анѓелкоски – Дипломиран информатичар
 • Антонио Раткушиноски – Економски факултет

Целта е што повеќе членови да бидат дел од креирањето на политиките, да се запознаат со активностите и да се вклучат во работата на партиските структури давајќи дополнителна енергија на останатите членови на општинскиот изборен штаб целосно подготвени за претстојните избори.