24/04/2024
Македонија

Приведен бегалец од затвор за издржување казна од 10 години

Денеска (12.11.2020) во 15:45 часот полициски службеници од Секторот за меѓународна полициска соработка –Отсек за потрага на ул.Востаничка во Скопје го приведе И.Ј. (3×7) кој се барал по потерница од КПУ- Затвор Идризово, во врска со чл.187 ст.1 КЗ на РСМ за издржување на казна затвор од 10 години, бегство од затвор за доизлежување затворска казна од шест години и пет месеци. И. Ј. ќе биде предаден на КПУ-Затвор Идризово.