Првото бебе родено во 2019 година е машко

Првото бебе, родено во Македонија во 2019 година е машко.

Бебето е родено една минута по полноќ, во Клиниката за Гинекологија и акушерство при Универзитетскиот клинички центар во Скопје.

Тешко е 3.920 килограми, а долго 52 сантиметри.

Извор: НетПрес