Соопштение за неработен ден 7 јануари, Божиќ

Министерството за труд и социјална политика, соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ”, бр.21/98 и 18/07), 7 јануари 2021 година (четврток), Божиќ, првиот ден на Божиќ според православниот календар, е неработен ден за сите граѓани на Република Северна Македонија.

Истовремено, Министерството за труд и социјална политика, им го честита Божиќ на граѓаните од православната вероисповед.