22/04/2024
Охрид

Спасени две лица кои беа заглавени на Галичица

Денеска во 12:56 часот, од Е-112 добиена е пријава за заглавени 2 лица на Галичица во близина на црквата Св.Наум на патниот правец кој е забранет за сообраќај. Истата беше проследена до Единицата за спасување на планина – Охрид.

Лицата беа лоцирани и спасени, а спасителната акција заврши во 14:15 часот.


WebOhrid / 12.01.2024 / ЦУК / фото: Архива