22/06/2024
Охрид

Средба на градоначалникот Георгиески со рускиот амбасадор Баздникин

Градоначалникот Константин Георгиески, денеска имаше протоколарна средба со амбасадорот на Руската Федерација во Република Северна Македонија Сергеј Баздникин. На средбата двајцата соговорници оценија дека односите меѓу двете земји се на високо ниво и дека постојат отворени  можности за продлабочување на соработката со општина Охрид, особено во областа на културата, туризмот и економскиот развој.