Вакцинација на претставници од бизнис секторот од Македонија во Ниш

До 10 часот, во Ниш, се вакцинирани повеќе од 300 македонски биснисмени. Претпладнево во Ниш, во Спортската сала Чаир, почна

Read more

Швајцарци заинтересирани за производство на канабис за медицински цели во Мешеишта

Градоначалникот на општина Дебрца, Зоран Ногачески, оствари средба со потенцијални инвеститори од Швајцарија кои се заинтересирани нивната бизнис идеја за

Read more

Стопанските комори спроведоа истражување за оцената на бизнис средината во Македонија

Денеска, Проектот на УСАИД Партнерство за подобра бизнис регулатива, кој се спроведува во партнерство со четирите најактивни стопански комори во

Read more

ЈП „Билјанини Извори“ стана дел од првиот приватен бизнис клуб во Македонија

ЈП „Билјанини Извори“ согласно стратегијата и визијата на менаџментот оваа година направи многу исчекори во насока на запознавање и комуникација

Read more

Регионални експерти и македонски бизнисмени ќе споделуваат искуства за пренос на сопственоста на семејните бизниси од една на друга генерација

Малите и средни петпријатија, кои се најчесто и семејни бизниси, вработуваат 76% од работоспособното население во земјата и тие се

Read more

Во Софија се одржува втората Балканска конференција на мали и средни претпријатија

Денес во Софија се одржува втората Балканска конференција на малите и средни претпријатија (МСП). Настанот се одржува со присуство на

Read more