Свети литурии за празникот Обрезание Господово и Св.Василиј Велики

Дебарско кичевската епархија ги информира граѓаните дека на 14ти јануари (вторник), на празникот Обрезание – Господово и Свети Василиј Велики

Read more

Света литургија за празникот Обрезание Господово и Св.Василиј Велики

Дебарско кичевската епархија ги информира граѓаните дека утре (14ти јануари), на празникот Обрезание Господово и Св.Василиј Велики (Православна Нова Година –

Read more

Свети Василиј Велики, архиепископ Кесариски

Денеска е Свети Василиј Велики, архиепископ Кесариски. Роден е во времето на царот Константин. Уште како некрстен петнаесет години во

Read more

Среќна Православна Нова година!

Почитувани читатели, Ви посакуваме Среќна Православна Нова година! Имајте година исполнета со многу здравје, љубов, среќа и благосостојба! Нека е

Read more