Секој трет заболен од Ковид-19 нема симптоми – колку се вкупно „невидливите сејачи“ на болеста? (инфографик)

Од околу 2.000 до сега регистрирани заболени со Ковид-19 во земјава, дури 32,3 отсто воопшто немаат симптоми, но можат да

Read more

Северна Македонија доби советодавни услуги од ЕБОР и Меѓународната организација на труд

Работната група на ЕБОР и Меѓународната организација на труд развиваат политика на препораки за Северна Македонија Пандемијата има силно влијание на локалните

Read more

Политиката за приватност на апликацијата StopKoronа! во согласност со принципот на транспарентност при обработка на личните податоци

Најавената мобилна апликација чија цел е давање на брз одговор на здравствените органи со кои лица бил заразениот во близина во изминатите

Read more