Владата на Република Северна Македонија на прво место, а собранието на трето место во регионот според Индексот на отвореност

Со поддршка од Проектот на УСАИД за граѓанско учество и Националната фондација за демократија, Фондацијата Метаморфозис во соработка со партнерите

Read more

Вакцинацијата се одвива непречено во целата држава; предложено образовниот процес да се одвива со физичко присуство

Членовите на Главниот координативен кризен штаб (ГККШ) на Владата на Република Северна Македонија за обезбедување целосна координација на органите на

Read more

Главниот координативен кризен штаб го поддржа предлогот за намалување на рестриктивните мерки

Главниот координативен кризен штаб го прифати предлогот на Комисијата за заразни болести и врз основа на епидемиолошките текови и состојби

Read more

Владата ја донесе петгодишната Стратегија за безбедност на храната и храната за животни

Владата на Република Северна Македонија ја донесе Стратегијата за безбедност на храната и храната за животни за периодот 2021-2025, документ

Read more

Влада: Опозициските пратеници да запрат со блокадата на Собранието, поради нив граѓаните не можат да ја добијат државната помош за КОВИД кризата

Владата на Република Северна Македонија апелира до пратениците кои ја блокираат работата на Собранието да се повлечат од тој деструктивен

Read more

Владата додели 38 милиони денари за реконструкција на кејот во Охрид

Езерскиот кеј во Охрид ќе добие нов изглед. Како дел од проектите на актуелната власт во општина Охрид, кејот, едно

Read more

МЖСПП: Изработен и доставен на разгледување и усвојување до Владата Акциски план за надминување на состојбите со намалениот водостој на Преспанското Езеро

Министерството за животна средина и просторно планирање на 25-та Седница на Владата на РСМ, одржана на 1 декември, достави Анализа

Read more

Премиерот Заев на приемот по повод новата Влада кај претседателот Пендаровски

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев денеска ги претстави министрите во новоизбраната Влада на приемот што по

Read more

Претседателот Пендаровски го прими премиерот Заев и министрите во новата Влада

По изборот на составот на новата Влада од страна на Собранието на Република Северна Македонија, денеска претседателот Стево Пендаровски го

Read more