Започна расчистувањето на дивата депонија на улицата „Јордан Мијалков“

По налог на градоначалникот Кирил Пецаков, денеска започна акцијата  за расчистување на дивата депонија на улицата „Јордан Мијалков“ во Охрид.

Read more

ВМРО-ДПМНЕ: Уште колку казни треба да напишат институциите за Георгиески да го разреши Грданоски?

ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид испрати соопштение до медиумите во кое стои: „Депонијата Буково гори, казните се редат, а Георгиески крева раменици

Read more

Левица: Депонијата гори, изградбата на фабриката за отпад уште една предизборна манипулација

„Депониите во Охрид неконтролирано горат секојдневно, со што се продолжува со загадување на животната средина, а воедно се доведува во

Read more

Ногачески: Расчистивме неколку „дилеми“ во врска со проектот за регионалната депонија

„По дебатата со државниот секретар во Министерството за животна средина и просторно планирање и средбата со Манфред Шуберт, врвен светски

Read more

Дебрчани масовно кажаа „НЕ“ за изградба на регионална депонија во Годивје

Со биење на црковните кампни и блокада на сообраќајот на автопатот Охрид-Скопје, дебрчани уште еднаш категорично се спротивставија на владината

Read more

ВМРО-ДПМНЕ: Донесена е погрешна одлука со изградбата на регионална депонија во Дебрца

ОК на ВМРО-ДПМНЕ Охрид испрати соопштение до медиумите, во кое стои: „ВМРО-ДПМНЕ ОК ОХРИД остро се спротивставува на намерата на

Read more