Даниел Димевски – нов претседател на Олимпискиот комитет на Северна Македонија

Даниел Димевски е нов претседател на Олимпискиот комитет на Северна Македонија. Тој, на тајно гласање, доби 30 гласа, а против

Read more

Министерска средба во Охрид „Спроведување на акции /мерки според одлуката на  Комитетот за светско наследство на УНЕСКО“

Утре во Охрид ќе се одржи Министерска средба „Спроведување на акции /мерки според одлуката на  Комитетот за светско наследство на

Read more

Единствена Македонија: Талат Џафери објави војна, мораме уште еднаш да се пресметаме со радикалните Албанци

Централниот комитет на партијата Единствена Македонија одржа вонредна седница. „Централниот комитет на Единствена Македонија како највисоко одлучувачи орган на партијата

Read more

Пецаков: СДСМ наместо доизградба на Пазарот носи скандалозни одлуки за поскапување на услугите за пазарџиите

Денес во просториите на ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид, прес-конференција одржа Кирил Пецаков, претседател на ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид. „Локалната Власт предводена од

Read more