Насилството врз лекарите со загрижувачка димензија, потребно е итно носење на измени на Кривичниот законик

Вербалното и физичко насилство е сериозен проблем со кој се соочуваат докторите во секојдневното извршување на своите работни активности и

Read more

Македонско-швајцарска бизнис организација за зајакнување на економската соработка со Швајцарија

Претседателката на Македонско-швајцарскиот бизнис клуб, Јасминка Талеска оствари работна средба со амбасадорот на Република Северна Македонија во Берн, Швајцарска Конфедерација, Кенан

Read more

Закани и притисоци врз Претседателот, извршниот директор и врз Сојузот на стопански комори

Претседателот на Сојузот на стопански комори на Македонија, извршниот директор како и Сојузот како институција по последните два месеци се

Read more

Приватното здравство се обединува во комора за подобри услуги на граѓаните и деловен развој

Во рамки на Сојузот на стопански комори на Македонија формирана е Комора на приватно здравство на Македонија (КПЗ) чие делување

Read more

Регионалната соработка преку „Отворен Балкан” важна за иден економски развој

Претседателот на Сојузот на стопански комори на Македонија, Трајан Ангелоски учествуваше како говорник на онлајн настанот „Економска интеграција на Република

Read more

Соработката со Кина е голем потенцијал за пост-пандемиско обновување на земјите од Западен Балкан

Претседателот на Сојузот на стопански комори на Македонија, Трајан Ангелоски учествуваше на онлајн форум за трговска и инвестициска соработка помеѓу

Read more

Правните прописи треба да се во функција на лекарите и пациентите

Почитувањето на позитивните правни прописи во областа на здравството е столб на функционирањето на здравствениот систем во државата што креира

Read more

Осуда за нападот на лекар во Охрид, неопходно е итно донесување на измените на Кривичниот законик

Лекарската комора најостро реагира и го осудува инцидентот во кој пациент физички нападна лекар на работното место во Општата болница

Read more

Новиот Закон за електричен отпад наметнува нереално зголемени давачки за претпријатијата

Сојузот на стопански комори на Македонија се залага за заштита на животната средина и на здравјето на луѓето, како приоритетна цел во креирањето

Read more

Државните институции да бидат партнери на претпријатијата, а не кочница на економскиот раст и развој

За да постигнеме побрзо надминување на економските последици од кризата предизвикана од Ковид 19 и истовремено да се стремиме кон

Read more