Утре и задутре во Охрид – голем научен собир на МАНУ: „Охрид и Балканот, археолошки погледи“

Истражувачкиот центар за културно наследство „Цветан Грозданов“, при МАНУ, утре и задутре, во Куќа Уранија (МАНУ), во Охрид, организира Научен

Read more

МАНУ во Охрид ги промовираше антологиите: „Поети и раскажувачи академици од Македонија и Косово“

Во присуство на првите луге на двете акдемии, бројни членови од редовниот и надворешниот состав, како и претседателот на албанската

Read more

МАНУ реализира плодна соработка со соседите: Утревечер, во Охрид, промоција на антологии – Поети и раскажувачи академици од Македонија и Косово

Утревечер, од 20:00 часот, во Куќа Уранија – МАНУ, во Охрид, во рамките на Научната и уметничка визита Охрид –

Read more

МАНУ ја објави Програмата на августовски активности, во рамките на „Научната и уметничка визита – Охрид 2019“

Македонската академија на науките и уметностите ја објави Програмата за летните августовски активности во Охрид, во рамките на “Научната и

Read more

Предавање „Никола Милош Миѓени и Кочо Рацин – поетска паралела на двајца социјални поети“ на академик Синан Шабани

Во рамките на годинашнава програма од манифестацијата на МАНУ – “Научно уметничка визита Охрид 2019”, утре вечер, од 20:00 часот,

Read more