СВР Охрид со безбедносни мерки за претстојната посета на претседателот на Словенија

Во врска со претстојната посета на претседателот на Словенија на Охрид, Борут Пахор, Секторот за внатрешни работи Охрид, презема соодветни

повеќе...

Препораки во врска со исплатата на паричната помош од социјална и детска заштита

По известувањето дека сите банки се подготвени да ја реализираат исплатата на паричната помош од социјална и детска заштита, притоа

повеќе...

Предизвиците за заштита на приватноста при спроведување на мерки за справување со COVID-19

Мерките кои се преземаат за справување со COVID-19 се во фокус на владите, јавните и приватните претпријатија, граѓанскиот сектор низ

повеќе...

Сет безбедносни мерки за непречен проток на стоки и животни

Врз основа на епидемиолошката состојба со болеста КОВИД 19 кај луѓето, мерките на Владата на Република Северна Македонија и препораките

повеќе...