Едукацијата на производителите и откупувачите на млеко основа за исполнување на европските стандарди за квалитет

До крајот на 2020 година, Агенцијата за храна и ветеринарство треба да го заврши процесот на категоризација на одгледувалиштата на

Read more

Соодветна температура на чување – предуслов за млечни производи со врвен квалитет

Пазарувањето за дома е секојдневна рутина што секој од нас (кој повеќе, кој помалку) ја прави со уживање. Во маалските

Read more

Разбиваме митови – вистината зад броевите на дното од пакувањето на млекото

Последниве години во медиумите и на социјалните мрежи сретнувавме различни информации за тоа што значат броевите на дното од пакувањето

Read more