Одбележана 70 годишнината од формирањето на Здружението на пензионери од Охрид и Дебрца

Денес со пригодна свеченост беше одбележана 70 годишнината од формирањето на Здружението на пензионери на Охрид и Дебрца. На свеченоста

Read more

Донација на облека од Здружение на пензионери од Охрид и Дебрца во Црвен крст Охрид

Здружението на пензионери од oпштина Охрид и Дебрца согласно програмските активности, а по повод состојбата со корона вирусот КОВИД-19, преку

Read more

Здружението на пензионери донираше заштитни маски во Црвен крст Охрид

Здружението на пензионери Охрид и Дебрца, денеска на Општинскиот Црвен крст му врачи одредена количина на заштитни маски за повеќекратна

Read more

Пензионерите укажуваат на ново „правно цунами кое ќе ги збрише правдата и демократијата“, а кое доаѓа од највисоката судска инстанца!?

Партијата на пензионери ја подржува иницијативата за автентично толкување на членот 11 од Законот за амнестија, во Собранието на Република

Read more

Драги Аргировски, злоупотребувајќи ја пензионерската асоцијација, влечкал по судови новинари, за што сега Сојузот ќе плаќа високи такси!?

Основниот суд Скопје 2 Скопје, го одби како неосновано тужбеното барање на Сојузот на здруженијата на пензионерите на Република Македонија,

Read more

На 9 март ќе се избира ново раководство на Здружението на пензионери од Охрид и Дебрца

На 23 февруари се одржа годишно собрание на Здружението на пензионери од Охрид и Дебрца. На собранието беше разгледан годишниот

Read more

Градоначалникот Ногачески се сретна со претседателот на МЗ Мраморец, претседателот на Црковен Одбор и со ЗП Охрид и Дебрца

Кога се приближува крајот на годината вообичаено се прави ретроспектива на тоа што сме постигнеле, а што не во годината,

Read more

Градоначалникот Ногачески на средба со ЗП од Охрид и Дебрца

Градоначалникот на Општина Дебрца, денес присуствуваше на средбата на раководството на Здружението на пензионерите за Охрид и Дебрца со Месните

Read more

Градоначалникот Стојаноски ги посети пензионерите од Охрид и Дебрца

Градоначалникот на Охрид, д-р Јован Стојаноски претпладнево беше во посета на Здружението на пензионери од Охрид и Дебрца. Во срдечна

Read more