Празникот Света Недела одбележан и во Долно Коњско, прекрасна забава со познатиот пејач Јордан Митев

По повод празникот посветен на Светата Великомаченичка Недела, синоќа во црквата Св.Недела, Долно Коњско, Охрид беше организирана прослава, на која

Read more

Прослава со Јордан Митев за празникот Св.Недела во Долно Коњско

По повод празникот посветен на Светата Великомаченичка Недела, на 19ти јули (вторник), во црквата Св.Недела, Долно Коњско, Охрид се организира

Read more

Верниците масовно се упатуваат кон манастирот Света Недела во Оровник

По повод празникот посветен на Светата Великомаченичка Недела, многубројни верници од целата држава, како и наши иселеници од вечерва масовно

Read more