Санкционирани 27 возачи кои ја надминале дозволената брзина и 21 кои возеле под дејство на алкохол

На 11/12.06.2022 година од 23:00 до 02:00 часот на подрачјето на СВР Охрид, извршени се засилени сообраќајни акциски контроли. Притоа,

Read more

Левица: Безбедноста на учесниците во сообраќајот секогаш мора да биде приоритет

На 9-тата седница на Советот на општина Охрид, советникот од Левица, Виолета Аврамоска, побара да се обезбеди сигнализација на две

Read more

1,3 милиони патници опслужени за 11 месеци на скопскиот и на охридскиот аеродром

Меѓународниот Аеродром Скопје и Аеродромот Св. Апостол Павле Охрид опслужиja 1,3 милиони (1.256.263) патници за 11-те месеци од 2021 година,

Read more