Јавна трибина на тема: „Активностите во образованието, детската и социјална заштита предизвик на Општина Охрид во 2022 година“

Можноста граѓаните и релевантните институции да учествуваат во процесот на донесување на одлуки на локално ниво претставува значајна активност и

Read more

Средношколци од „Св.Кирил и Методиј“ – Охрид ќе бидат дел од трибината „Твоја Европа, Твој збор“ во Брисел

Денес во посета на СОСУ „Св.Кирил и Методиј“ – Охрид, беше Роман Хакен, член на Европскиот економски и социјален комитет,

Read more

Сојузот на борци ќе одржи трибина по повод 76 годишнината од Второто заседание на АВНОЈ

Општинската организација на Сојузот на борци од НОАВМ 1941-1945 и на граѓаните продолжувачи во општините Охрид и Дебрца, по повод

Read more