Охрид SOS: Управата за заштита на културното наследство и НУ Завод за заштита на спомениците и музеј Охрид постапуваат спротивно на обврзувачкото мислење на Комисијата за управување со Охридскиот Регион

Седницата на УНЕСКО годинава помина. Исто како што помина и таа во Баку. Уништувањето, на сега веќе малку останато од

Read more

Прес-конференција на градоначалникот Георгиески во врска со одлуката на УНЕСКО за охридскиот регион

Градоначникот Константин Георгиески денеска одржа прес конференција во врска со вчерашната одлука на 44 сесија на Комитетот за светско наследство

Read more

Георгиески: Наша обврска и должност е да ги почитуваме законите и да ги отстраниме неправилностите

👉Наша обврска и должност е да ги почитуваме законите и да ги отстраниме неправилностите. 👉Годините наназад крајбрежјето на Охридското Езеро

Read more

Општина Охрид: За само 18 месеци направивме значајни чекори за зачувување на статусот на УНЕСКО

Општина Охрид во изминатите 18 месеци континуирано беше посветена на заложбите за имплементирање на сите препораки на УНЕСКО и успеа

Read more

Општина Охрид останува посветена на исполнување на препораките на УНЕСКО

Градоначалникот на Охрид, Константин Георгиески денеска на прес-конференција ја информираше јавноста во врска со сите преземени мерки и активности во

Read more

Пецаков: Не знам дали мораториумот е правилен потег или не, но факт е дека од некаде мораше да се почне

Координаторот на советничката група на ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид, Кирил Пецаков, денес по усвојувањето на одлуките за мораториум и акциски план

Read more

Охрид продолжува да биде светско природно и културно наследство

Градоначалникот на Охрид, Константин Георгиески денеска на Прес-конференција ја информираше јавноста во врска со одлуката на 43-та сесија на Комитетот

Read more