Светиот пророк Захарија и Светиот великомаченик Теодор Стратилат

Светиот пророк Захарија Единаесеттиот од помалите Пророци. Заедно со Пророкот Агеј го поттикнуваше кнезот Зоровавел да го обноват ерусалимскиот храм.

Read more