18/07/2024
Македонија

Недела на сите Светии – Си Свети

Православните христијани денеска го одбележуваат празникот посветен на Сите Светии, во народот познат како Сисвети. 

Верници од синоќа го посетуваат манастирот во селото Лешани, палат свеќи и се молат за здравје и среќа.

Манастирот „Сите Светии“ кој се наоѓа во Лешани, во областа Долна Дебрца, Охридско е единствениот манастир во Македонија кој е посветен на сите светии.

За многу години!

WebOhrid / Фото: Архива