Градоначалникот Георгиески во работна посета на Белград

Градоначалникот на Општина Охрид, Константин Георгиески е во неколкудневна работна посета на Белград Р. Србија.  Во рамки на посетата претпладнево

Read more

Седуммина автори од Македонија, застапени во Алманахот на светската поезија 4 – „Жамор речи“

Петко Шипинкароски и Веле Митаноски – лауреати на „Књижевни салон ПОЕЗИЈА СТЕНКА“ од Белград, за особен придонес во афирмацијта на

Read more

Грандиозен настап на генијалците од БОБ-Црвен крст Охрид на „БОБ ФЕСТ Србија 2018“

Грандиозен настап на Бреинобреин генијалците од Центарот за развивање на животни вештини БОБ-Црвен крст Охрид на првиот Национален Бреинобреин натпревар

Read more

Богата агенда на градоначалникот Стојаноски на саемот за туризам во Белград

Во рамки на саемот за туризам што се одвива во Белград, градоначалникот Јован Стојаноски, оствари повеќе средби со туристички агенции,

Read more