Детектирано присуство на азиски тигрест комарец во РМ, нема регистрирано инфицирани случаи

На територијата на Република Македонија е детектиран азиски-тигрест комарец. Се врши мапирање на целата територија за да се утврди каде

Read more

Поради неповолни временски услови, дезинсекцијата против комарци ќе се врши на 27, 28 и 29 јуни

Согласно Законот за заштита на населението од заразни болести (Сл. весник на РМ 66/2004, 139/2008 и 99/2009, 149/2014 и 150/2015),

Read more

Ќе се докажува евентуално присуство на инвазивни комарци во Охрид

Согласно Акциониот план за ставање под контрола на вектор преносливите заболувања на територијата на општините Охрид и Дебрца, ЈЗУ Центар

Read more

Утре ќе се осветат темелите на новиот монашки конак во манастирот „Сите Светии“ во Лешани

Во годината кога се бележи неповторливиот јубилеј 1000 години од основањето на Охридска Архиепископија, водени од желбата за воскреснување на

Read more