Координативен состанок во врска со престојот на религиозната група Лев Тахор во Горно Лакочереј

На иницијатива на градоначалникот Кирил Пецаков денес во Општина Охрид се одржа координативен состанок во врска со возмиреноста и негодувањата

Read more

Одлука за неспроведување на стратегиска оцена за планскиот документ ЛУПД за формирање на ГП на дел од КП 487/1 КО Долно Лакочереј вгр и КП 6483/10 КО Охрид 4

Врз основа на член 65 став(6) од Законот за животна средина („Сл.весник на РМ “ бр.53/05, 81/05, 24/07, 159/08, 48/10,

Read more

Света литургија за Вознесение Христово – Спасовден во горно Лакочереј

Дебарско-кичевската епархија ги известува своите православни верници дека на 06 јуни 2019 година (четврток), во манастирот „Вознесение Христово – Свети

Read more

Градоначалникот Стојаноски присуствуваше на одбележувањето на празникот Спасовден

На денешното одбележување на големиот верски празник Вознесение на Господ Исус Христос – Спасовден, што се одржа во манастирот „Вознесение

Read more