Околу 50 пливачи ќе учествуваат на 39-от Илинденски пливачки маратон

Во организација на пливачкиот клуб „Охридски бранови 2008“ – Охрид, а под покровителство на Советот на оштина Охрид, традиционално, по

Read more

Градоначалникот Стојаноски се сретна со претставници од Израел за прочистување води

Градоначалникот, Јован Стојаноски заедно со дел од соработниците денес оствари работна средба со претставници од најпознатата компанија за прочистување  води

Read more

Состојба по зголемувањето на водостоите по врнежите од дожд и топењето на снегот во Македонија

Во општина Зелениково водостојот на реката Вардар е зголемен и може да дојде до излевање. Во општина Сарај има излевање

Read more

ЦУК: Општините со своите служби да бидат подготвени и да извршат проверка на сите критични места на кои е можно излевање и поплавување

Според најавите добиени од Управата за хидрометеролошки работи, под влијание на влажна и постудена воздушна маса за време на претстојниот

Read more