26/05/2024
Македонија

Вчера вкупно се вакцинирале 4.840 граѓани

Вакцинацијата се одвива непречено на сите пунктови низ државата.

☑️Вкупно се аплицирани 452.424 дози вакцини, а ревакцинирани се 193.029 граѓани.
☑️Вчера вкупно се вакцинирале 4.840 граѓани.
☑️Прва доза вакцина вчера примиле 3.222 граѓани.
☑️Бројот на лица кои изразиле желба за вакцинација преку веб платформата vakcinacija.mk е 450.634 граѓани.

✅Со последните бројки 48% од населението над 70 години имаат примено барем една доза вакцина.
✅Со последните бројки 42% од населението над 65 години имаат примено барем една доза вакцина
✅Со последните бројки 36% од населението над 60 години имаат примено барем една доза вакцина

👉 Пријави се на vakcinacija.mk бидејќи тоа е најлесниот и најбрз пат до термин за вакцинација.