17/07/2024
Охрид

Во централното градско подрачје обележани површините за поставување на урбана опрема

Надлежните служби на Локалната самоуправа, во дел од централното градско подрачје ги обележаа површините  за поставување на урбана опрема.

Се информираат сопствениците  на деловните простори, пред кои поставуваат урбана опрема  да ја почитуваат оваа мерка, бидејќи во спротивно комуналните инспектори ќе постапуваат според законските прописи.

Обележувањето продолжува и на останатите површини на кои е предвидено поставување на урбана опрема.