18/05/2024
Охрид

Во недела ќе започне манифестацијата „Културно лето Пештани“

август 6, 2023 – август 11, 2023
“КУЛТУРНО ЛЕТО ПЕШТАНИ“

Во недела, на 6-ти август во Пештани ќе започне годинешното културно лето. Манифестацијата “Културно лето Пештани“ која веќе стана традиционална ќе трае шест дена.

Сите уметности: ликовна, книжевна,музичка и драмска ќе бидат споени во една целина.

Љубителите на уметноста ќе можат да уживаат во миксот од серенадите, сериозната и народната музика.

Исто така присутните ќе бидат почестени со поезиа и проза како и доза на хумор.

Свеченото отворање ќе биде на 06. Август 2023 година со почеток во 20.30 часот на самиот брег, во центарот на Пештани.

На 07. Август со почеток во 20.00 часот ќе има гастрономска вечер, каде присутните ќе можат да вкусат од прекрасните традиционални јадења од езерското крајбрежје.

Од 08 до 11.август со почеток во 17.00 часот ќе се реализира сликање и цртање на зајдисонце како и изложување на ракотворби од културната работилница.

Манифестацијата ја организира и реализира Граѓанското здружение “ARTE AZZURRA” со поддршка на Општина Охрид.