18/05/2024
Охрид

Во Охрид ќе биде промовирана „Македонска Рок Енциклопедија (1963-2018)“

Охридската промоција на „Македонска Рок Енциклопедија (1963-2018)“ од Тошо Филиповски, ќе се случи во сабота 02 јуни 2018, во просториите на Центарот за култура „Григор Прличев” во Охрид.

Во првиот том на енциклопедијата се опфатени: 333 МАКЕДОНСКИ МУЗИЧКИ СОСТАВИ,Околу 2500 СПОМЕНАТИ МУЗИЧАРИ, Околу 400 црно-бели фотографии, Жанрови: rock, jazz, blues, electronic, hip hop, world music, pop-rock, punk, heavy metal, reggae, ska……

Се покануваат сите љубители на македонската музика на дружба со авторот. Промоцијата е во 18:00 часот.