20/06/2024
Спорт

Во тек е пријавувањето за третиот хуманитарен турнир Street Basket 3х3 „Од деца за деца“ Охрид 2024

На 8.06.2024 година во просториите на игралиштето на ОЕМУЦ „Св. Наум Охридски“ во Охрид ќе се одржи Третиот хуманитарен турнир – Street Basket 3х3 „Од деца за деца“ Охрид 2024, покровител на настанот е ОСМТХ Командерија „Св.Наум Охридски“ – Охрид , во соработка со К.К „Колибри“ – Охрид и Здружението Енхелеус Лихнид, Лабино саунд.

Се повикуваат сите деца на возраст од 9 до 15 години да се пријават, без никаков надомест да играат, да се забавуваат во духот на хуманоста.

Организаторите ги повикуваат и сите заинтересирани фирми и граѓани со свои расположливи ресурси, хуманитарно да се  приклучат на иницијативата, која ќе допринесе до подобрување на условите на деца со попреченост и аутистични деца.

Oва е трет хуманитарен турнир – Street Basket 3х3 „Од деца за деца“ Охрид 2024 год., кој прераснува во една убава традиција,  турнирот ќе биде одлична можност за децата на возраст од 9 до 15 години од Охрид и пошироко, да се дружат, спортуваат и го развиваат хуманитарниот дух, информираат  организаторите.

Турнирот во баскет “ 3 x 3 “ ќе се игра на 8-ми  јуни на игралиштето на ОЕМУЦ „Св. Наум Охридски“, ќе се игра во систем по групи, а потоа ќе следи вкрстување и нокаут рунда, додаваат организаторите.

На турнирот ќе настапуваат деца од три категории и тоа:

  • Прва категорија за деца до 9 годишна возраст,
  • Втора категорија од 10-11 годишна возраст,
  • Трета категорија за деца од 12-13 годишна возраст,
  • Четврта категорија за деца од 14-15 годишна возраст.

Сите заинтересирани треба да состават своја екипа 3(тројца), можат да учествуваат машки и женски екипи или екипи со мешан состав, без никаков надомест.

Пријавувањето на екипите може да се врши на следниот телефонски број: 076/953-885.

Сите собрани средства ќе бидат донирани во хуманитарни цели и традиционално во Центарот за аутизам во Охрид.

Имено, за најуспешните три екипи обезбедени се вредни награди од страна на главниот покровител на настанот, додека секој учесник добива капа и маичка.

Ова е настан кој дефинитивно не смее да се пропушти! Пријавувањето е во тек!


WebOhrid / 05.06.2024