Засилена полициска акциска контрола на патот Охрид – Свети Наум

На 10.04.2021 на делницата Скопје – Охрид – Свети Наум беше спроведена засилена акциска контрола за санкционирање на возачите што управуваат возила со брзина поголема од дозволената.

Притоа, санкционирани се 330 возачи за брзо возење, од кои 21 возеле со дури 70 километри на час над дозволената брзина, а 124 со брзина од над 50 километри на час повеќе дозволеното.