Затворен угостителски објект во Струга поради непочитување на работното време

На 09.12.2020 во 21.20 часот полициски службеници од Полициска станица Струга во содејство со Државниот пазарен инспекторат, во угостителски објект во с.Калишта, сопственост на А.Р.(36) од с. Калишта, констатирале дека работи после дозволеното работно време, определено согласно мерките за справување со коронавирусот. Биле затекнати три лица во објектот, а било констатирано и дека нема соодветна документација за работа. Од страна на Државниот пазарен инспекторат објектот е затворен во време од 30 дена, а ќе биде поднесен и соодветен поднесок.