27/05/2024
Охрид

Завршна показна вежба за евакуација во случај на природна непогода

Симулациска вежба за евакуација, според соодветно сценарио, денес, се реализира во основното училиште „Христо Узунов“.  Показни вежби и симулации на евакуација во случај на природна непогода претходно се спроведоа во основните и средните училишта во Охрид и Дебрца. На завршната вежба присуствуваше градоначалникот на Охрид, Кирил Пецаков.

Предвидено е  по завршувањето да се изработи извештај со заклучоци од сите претходно реализирани симулации кој ќе биде доставен до Локалната Самоуправа. Симулациските вежби беа во организација на отсекот за превенција при СВР Охрид  во координација со ТППЕ Охрид и Планинарско –Спасителска Единица при Црвен Крст Охрид.


WebOhrid / 15.12.2021 / Општина Охрид