Збогатен книжниот фонд во охридската Библиотека

НУ Библиотека „Григор Прличев“ – Охрид го збогати книжниот фонд со нови наслови:

 • „Сага за Охрид“ – Валентина Неловска
 • „Таи“ – Горан Гоциќ
 • „Пијанистка“ – Елфриде Јелинек
 • „Снежна пустина“ – Игор Трајковски
 • „Книга на сеќавања“ – Петер Надаш
 • „Небо во оган“ – Марио де Са-Карнеиро
 • „Авел Санчес“ – Мигел де Унамуно
 • „Петар од Чеган“ – Јордана Тодоровска
 • „Вечниот син“– Кристовао Теза
 • „Јас и Лин отпосле“ – Ана Стојаноска
 • „Кога ветровите стивнуваат“ – Билјана Станковска
 • „Невидливи љубови“ – Владимир Јанковски